Inte bara 65 minuter…

Det var nog ett tag sedan Lill bitchen nojsade om färdtjänst. Hon brukar undvika ämnet då det oftast gör henne på sämre humör än vad hon var på innan, något som inte gagnar någon.

Lagen har sedan 1997 inte reviderats en enda gång ur resenärperspektiv. Jo, självklart är önskan att alla ska resa i det generella kollektivtrafikutbudet men vissa kommer aldrig fixa det. Dessa resenärer kanske inte är supermånga, men de ska fan kunna få ett trafiksystem som är fungerande.

I Stockholm säger man så här,

men lill bitchen, majoriteten resenärer är över 80 år och reser en gång om åretish.

Fine! Vi säger att de är supernöjda, men de 0,3 %, som inte är halvvägs i graven, som hör och häpna inte ligger i koma och som vill åka till jobbet, sen till pojkvännen, vidare till pushern, via mamma, förbi byggvaruhuset, pit-stopp på krogen och på småtimmarna hem igen, för dem ska det också funka! Dörr till dörr är inte en lyx här, det är det enda sättet att komma utanför sin egen.

Fast här, här blir färdtjänsten blank, som ett autismliknande tillstånd x 100. Man får inte kontakt. Då ska läggas till att Stockholm toppar kvalitetstoppen.

Det ligger nära till hands att tro att 65 minuters-förseningen som lill bitchen drabbades av idag ligger till grund för detta inlägg, I wish! Oh how I wish…

 

Annons

2 svar till “Inte bara 65 minuter…”

 1. Tjho!
  Har du inte testat de nya rullstolstaxibussarna. Jag har än så länge mest positiva erfarenheter vad gäller tidpassning och att det har blivit betydligt lätare att få tag på en rulletaxi/buss som klarar av mig och min permobil, jag har oftast fått tag på en inom 30 – 60 minuter. Så i huvdstaden har det blvit bättre vad gäller den biten. Men däremot undrar jag vad förarna har tagit körkortet? De kör som galna ibland och vet inte om hur man ska spänna fast en rulle eller hur man ska köra när man har en tung elrulle där bak i bussen, som till exempel att man inte ska gasa järnet i kurvor etc. Men jag kan ju iofs ha haft tur, vem vet.

  En annan sak jag irriterar mig på är riksfärdtjänsten, det blir liksom kaka på kaka, och återigen måste vi funkisar söka tillstånd och skicka in papper, läkarintyg, medmera innan man får leva ett normalt liv.

  Både en tillgänglig kollektivtrafik behövs och en fungerande rullstolstaxi och riksfärdtjänst – så är det bara.

  Ta hand om dig!
  Nalle

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: