Lektion 1: Sluta sprida dynga

I SvD kan man idag kan man läsa följande ledare: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/bryr-sig-ullenhag-mer-om-foretag-an-manniskor_3336334.svd

Det finns flera meningar, men en mening särskilt som sabbar Lill bitchens helgpepp, extra mycket. ”Om alternativet till tillgängligt kafé är inget kafé alls är ingenting vunnet för någon.”

Sanna, Sanna, Sanna! Nu är du lite väl simpel i din omvärldskunskap, men don’t fear Lill bitchen is here! Hon ska hjälpa dig att vidga dina vyer lite eller göra ett försök åtminstone, det är egentligen mest upp till dig.

Lektion 1.

Det handlar inte om att vinna något. Det handlar om att du och jag ska ha lika förutsättningar och möjligheter.

Det handlar om att personer med funktionsnedsättning, flera gånger per dag, alla dagar, alla år, måste reflektera över hur något är byggt för att veta om vi kan befinna oss där. Oavsett vad vi ska göra där. Hur ofta behöver du göra det? Varför är det en vinst för oss att slippa göra det? Ser du det som en vinst att du slipper eller ser du det som en självklarhet att du inte behöver? Lill bitchen förutsätter det senare. Varför Sanna, ska det enligt dig inte vara självklart för oss med funktionsnedsättning att slippa, precis som det är för dig? Och hur kommer det sig Sanna att det är ok att kalla våra kommentarer för syrliga i det läget?

Och för att du inte ska göra ännu en tankevurpa, så kan Lill bitchen upplysa dig om att det SKA vara självklart för oss att slippa behöva tänka så. Därav en lagstiftning om bristande tillgänglighet som , diskriminering. Därav är mängden undantag inte rimliga. Vi vill uppnå att alla har samma villkor och samma värde.

Så Sanna, fundera några varv till, sluta förminska människors värde och försök åtminstone att bidra till ett samhälle för alla, å i just ditt fall, krävs inte så mycket mer än att sluta sprida dynga!

Annons

Ett svar till “Lektion 1: Sluta sprida dynga”

  1. […] Jag har tidigare tagit upp Sanna Raymans text och nu har Liten Bitch i rullstol skrivit ett svar som jag vill citera ur: Det handlar inte om att vinna något. Det handlar om att du och jag ska ha […]

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: