Skit!

”Men när Aftonbladet pratar med Thomas Perslund, vd på Friends Arena, lovar han att problemet ska lösas – för alla.

– Det är jättetråkigt att det här har hänt. Vi är medvetna om att det finns brister i arenan och jag kan garantera att vi ska bygga om. Det är förhoppningsvis löst under sommaren.”

 

Det finns olika aktörer under en byggprocess. Byggherre, kontroll/kvalitetsansvarig, byggnadsnämnd, sakkunniga för att nämna några.

Lill bitchens fråga är: Vad gjorde dessa aktörer gällande tillgänglighet och användbarhet under byggnationen? Kan de inte frågan? Sket de i den? Och var är tillsynen?

Oavsett. Resultatet blev skit. Å nu tänker VD:n att: Vi bygger om… Vilka ska han ta hjälp av då? Samma aktörer som bidrog så fint till nuvarande skitbyggnad?

Det som är så sjukt enerverande är att Lill bitchen vet att byggbranschens kompetens/inkompetens är minsta problemet. För det är omöjligt att utförare, ansvariga och kontrollinstanser är okunniga, allihopa.

Vad är då kvar?

Jo att man skiter i tillgänglighet och användbarhet. Och att man från politiskt håll skiter i att man skiter i tillgänglighet.

Det i sin tur är skitdåligt! På riktigt! Man kan skita i ganska många saker, men inte i tillgänglighet och användbarhet.

Det är hög tid att politikerna i regering och riksdag slutar vara så skitnödiga!

Våga stå upp, våga styra upp och våga göra det NU!

 

Annons

4 svar till “Skit!”

 1. David Hansson Says:

  så bra skrivet

 2. Vad som är mest skitnödigt kan man ju diskutera. Till sakfrågan. Vad gjorde valda representanter i rådet som har till uppgift att granska tillgängligheten vid nybyggnation har dom granskat ritningar och att normerade mått uppfylls. fråga är om man bara sitter passiva som politisk gisslan . Varför erbjuder sig inte DHR med sin kunskap sina tjänster? I min egen kommun har vi tillgång till ritningar och teknisk spec för granskning. I rådet för funktionshinderfrågor sitter Ale DHRs ordf vice ordförande i rådet. Tips flytta fram era positioner till aktivt agerande

  • Rolf, jag tycker inte att det är min uppgift att ritningsgranska för att tillförsäkra tillgänglighet. Som medborgare behöver jag inte granska brandsäkerhet, bullernivåer, bärighet för att nämna några byggnadsegenskaper. Det gör professionen och vi kan vara säkra på att det görs rätt ändå. Varför ska jag som medborgare inte kunna förvänta mig detsamma gällande tillgänglighet?
   Det är budskapet i bloggen.

   Det är inte första gången du missförstår mitt resonemang och jag är ganska säker på att det inte är sista heller…

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: