Finansministern har fått Alzheimers!

Okej, kanske inte medicinskt fastställd, men snudd på skitnära.

I Dagens Industri debatterar bla Anders Borg hur vi ska öka bostadsbyggandet http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/debatt-sa-ska-vi-oka-byggandet/

En fantastisk del handlar om hyresrätten:

”Hyresrätten är särskilt viktig för att förbättra arbetsmarknadens funktionssätt och för att säkra boendemöjligheter för alla. Många människor har inte möjlighet att skuldsätta sig för att bo. För att kunna flytta till jobb eller studier behövs också hyresrättens flexibilitet.

Samtidigt ska vi ha regler som säkrar hyresgästens trygghet och rättigheter. På alla marknader där den ena parten är i beroendeställning och har mindre information, ­behövs ett starkt skydd. Hyresrätten ska vara en trygg boendeform med stabila villkor.”

Förlåt, men Anders Borg var knappast ett apatiskt barn, när partiet började utförsäljningsvågen. Att människan ens yttrar sådana självklarheter som han själv bidragit till att tillintetgöra förtjänar piskrapp. För har han glömt hur det gick till, då är det seriös demensvarning.

Idiotin fortsätter med att avskaffa länsstyrelserna som prövande instans och tillåta mindre studentbostäder.

Killen vill stenhårt ha en diskrimineringslagstiftning där bristande tillgänglighet och användbarhet ingår. Han förtjänar att bli tillgänglighetsambassadör. Not! Här har vi en som borde klippa sig och skaffa ett jobb, vilket som helst, förutom behålla det han har. För som det är nu, är vår finansminister allt annat än ett enkelt avhjälpt hinder. Rampen som behövs för att överbrygga denna typ av hinder kan nog jämföras med kinesiska muren, om det ens räcker! Så bakåtsträvande som politiken kring byggande känns nu, så behövs Gandalf, Merlin, Harry, Trollkaren från Oz och tom Gargamel för att styra upp!

Annons

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: