Det heter tillgänglighet och användbarhet!

Okej Expressen, nu har ni på riktigt blivit en riktig sopig blaska och förlorat all seriositet.

Ni ger er in i debatten med en högst tveksam agenda. Att försöka vinna poänger genom att måla upp tillgänglighet och användbarhet som det stora hotet mot aktivt bostadsbyggande tyder bara på okunnighet och kortsiktigt tänkande.

Ingen seriös aktör med hållbart byggande i åtanke resonerar på det viset. Vi som på allvar vill göra något åt rådande bostadsutveckling, vill att bostäder ska vara till för kommande generationer och att boendet ska fungera för alla. Om man nu mot förmodan inte accepterar mänskliga rättigheter som argument så har forskningsrapport på forskningsrapport visat på att befolkningen blir äldre, lever länge och blir mer krassliga. Att då ha en miljö som inte är tillgänglig och användbar är att vara totalt bakåtstävande. Det är inte anta utmaningen om framtidens bostadsutformning.

En modern, estetisk, flexibel, hållbar och rimligt prisatt bostad är och ska vara möjlig utan att göra avkall på tillgängligheten och användbarheten.

Om Expressen var en seriös tidning hade den också fört en seriös debatt, inte bara kastat ur sig dumheter.

Och en sak till Expressen. Begreppet ”handikapp anpassat” används numer enbar bara av folk som är över 75år eller som är helt okunniga. Det minsta ni kan göra är att uttrycka er korrekt. Det heter tillgängligt och användbart!

Annons

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: