Lill bitchens lilla svarta!

Det är superfint att Ewa Samuelsson, biträdande socialborgarråd i Stockholm med ansvar för tillgänglighetsfrågor och funktionshinderfrågor anser att det är hög tid för SVT att leva upp till sina riktlinjer – att låta en rullstolsbunden person läsa nyheter.

Fast helt ärligt Ewa, är det prio? På fullaste allvar? Du har möjlighet att skriva en debattartikel och väljer att synas på tv som tema!

Av alla de saker som staten behöver styra upp så är tv-medverkan inte högst! Hur vore det om du istället på ett konstruktivt sätt läxade upp puckot till partikamrat Stefan Attefalls uttalande om tillgänglighet i miljonprogrammet och hållbarhet? Ett vedervärdigt förhållningssätt som kommer få långtgående sämre effekter än att inte smacka dit ett nyhetsankare i rullstol.

Jag är ganska övertygad om att vi som lever med funktionsnedsättning hellre vill kunna välja fritt var vi vill bo i framtiden, än att gemene man genom tv ”vänjs” vid vår  existens! Att vi med funktionsnedsättning bor och lever som alla andra ”vänjer” omgivningen mer. Vi kanske rent av ska börja med att Ewa och Stefan får ”vänja” sig lite. Tema personer med funktionsnedsätting, vid nästa KDmys?

Tre dagar in på det nya året. Å redan ska Lill bitchen behöva visa var skåpet ska stå. Tyvärr är det inte bara Ewa som aktivt jobbar för att hamna i ”svarta boken” à la Ingmar Bergman. Jo då, Lill bitchen har en. Den fylls på i ganska frekvent takt.

Även resbranchen håller på att orsaka en härdsmälta hos Lill bitchen! Hur i hela friden kan det vara så svårt att ha bilder eller textinfo som visar hur hotellrummet faktiskt, på riktigt, ser ut. Bara att försöka lista ut tillgängligheten förtar hela reseplaneringen. Men lill bitchen vägrar ge med sig och tvingar alla reseagenter att ringa upp hotellet enligt ett noga formulerat frågeformulär.

3 timmar senare är så resan bokad. Hej San Fransisco, Las Vegas, New York 2012!
Tjosan, tjosan, tjosan!

Och bara så det inte blir något missförstånd, trots bokad semester, är ingen struken ur boken.

Om du har något att säga om detta inlägg, feel free!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: