Jag trivs i mitt universum. Gör du?

Nä lill bitchen ska bara inte hålla på och kommentera på artiklar, hon ska hålla sig till bloggen. Anledningen är att hon inte vill associeras med alla de idioter till åsiktsmaskiner som finns där ute. Min förhoppning med denna blogg är att förmedla lite perspektiv på hur det är att leva med en funktionsnedsättning och just nu ser det ut som jag lär få hålla på ett tag…

Många har svårt att få polletten att trilla ner.

Lill bitchen börjar ledsna ur nu. Ordentligt!

Parkeringsplatser, bilstöd, sjukersättning, assistans, bostadsanpassning, hjälpmedel, ramper och hissar och en del andra grejer ÄR INTE GRÄDDFIL, är inte bonuspoäng som man tjänar in. Det är insatser som ger mig en sportslig chans att leva som du. Det är inte okynnes utnyttjade förmåner som du inte får ta del av. Du kan köpa en skruttig bil, köra den som den är, bo var och hur du vill,  jobba med vad du vill, gå in var som helst och gå på toa själv. Vill du byta?

Jag tror faktiskt inte det. Det handlar inte om att du ska ha sympati för mitt miserabla liv. För tack vare insatserna nämnda ovan är det inte miserabelt. Det är många gånger knepigt och surt, men inte miserabelt. Du måste börja förstå skillnaden och sluta se dig missunnad. Det är inte en lyx du är utan. Det är en möjlighet om du behöver.

Livet är en fucked-up historia som det är, för alla. Vi vill väl då, att när det finns insatser som ger likvärdigheten en chans, pusha för det. För det är i alla fall ett universum jag skulle trivas i.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: