Bröllopsyra, förkylning och annat som gör en jävligt trött…

Tråkigt, det är ett sätt att sammanfatta det utomordentligt händelselösa engelska prinsbröllopet. Begreppet ”stiff-ased britt” kommer också till pass. Viktorias var rena nöjesprogrammet i jämförelse. Kate hade dock en fantastisk klänning och tärneklänningen var superfin den med.

Tråkigt är också att vara förkyld. Man är vimsig i kolan och orkar enbart med dagtv som är långt ifrån underhållande eller tv-spel.

Men mitt i allt detta ramlar man på följande artikel:

”Rullstol olämpligt på nattklubb”

Två rullstolsburna kvinnor som ville roa sig i Stockholm sms:ade till tjänsten 118 100 för att få tips på handikappanpassade krogar.

”Vi tror inte att en nattklubb är någon vidare lämplig miljö att vistas i om man sitter i rullstol. Nattklubbar har ofta ganska dämpad belysning och rullstolen skulle därmed kunna utgöra en fara för de andra gästerna”, löd svaret, rapporterar Metro Stockholm.

– Det var inte så bra formulerat, erkänner vd Mikael Benckert.

Först blir lill bitchen helt mållös… Hur menar de nu???

Fast det gick över.

Vi är inte små pysslingar som är osynliga i mörker och bits på dansgolvet… Idioter och sen när blev 118 100 moraliska väktare av säkerhet? Sedan när besitter de kompetensen att avgöra vad som är säkert eller inte. Som för övrigt är helt ovidkommande. De ville ha tips på tillgängliga ställen, nada mas! Om ni inkompetenta idioter inte vet svaret, säg vet inte eller knip käft!

Å Mikael Benckert, helt seriöst. ”Inte så bra formulerat”… Om du vill framstå som ett fullfjädrat pucko så by all means… men ett ”det här är oerhört pinsamt och vi ber om ursäkt för vår felaktiga och kränkande formulering”, hade framstått lite bättre. Fast det förutsätter att du förstår att det handlar om att  du genom det du sagt, bidrar till att förmedla en djupt kränkande syn på människor med funktionsnedsättning. Vilket du uppenbarligen inte gör.

Jag hoppas att ni i krogbranschen uppmärksammar detta och betackar er tjänster från 118  100, med en enda motivering, att ni faktiskt vill ha kunder.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: