Det sjuder i grytan!

Har igår haft en supermysig kväll med mamman och familjen I. Vi åt god Bouef Bourgignon, spelade spel och drack massvis av gott vin. Något jag hoppas att vi gör om snart. En toppenavslutning på något som i övrigt var en riktig skitvecka. En snabbsammanfattning: för lite sömn och för mycket skit.

Om man ser till omvärlden, så har assistansreformen varit i blåsväder igen. På något sätt är det ett tacksamt system att utnyttja. Det gemene man aldrig kan förstå är vilken enorm betydelse assistansen har, för att kunna leva ett värdigt liv. Att så när man kan, leva som andra och hur extremt komplex frågan är, då man som i behov av assistans 24 timmar om dygnet, inget högre vill än att kunna leva utan att vara beroende av andra och hur livrädd man är, att omvärlden är villig att ifrågasätta ens existensvärde genom att ändra förutsättningarna.

Det de få som utnyttjar systemet inte inser, är att de inte bara förskingrar statens pengar, de använder min existens som bricka i sitt fula spel och att det får förödande konsekvenser för betydligt många fler.

Lill bitchen tillhör dem som inte är direkt orolig, utan jag är snarare pissed att det alltid är baksidan av reformen som lyfts fram och människor som inte har någon koppling till personer med funktionsnedsättning är helt clueless inför vad assistans innebär.

För att ha assistans är fan inte ett lifestyle choice!

Att vakna upp en morgon och se ut som Alicia Keys det är däremot absolut ett lifestyle choise, bara så ni förstår skillnaden!

 

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: